CO2-klubbens medlemmer mødtes på Danmarks første vandkraftværk

Den iværksætterånd og trang til forandring som gennemsyrer Danmarks første vandkraftværk er den samme som medlemmerne af CO2-klubben ønsker på klimaområdet.

Harteværket dannede ramme for CO2-klubbens første medlemsmøde. Harteværket fylder 100 år i år og rammerne for eftermiddagen var perfekte.

Torsdag den 25. Juni 2020 var alle medlemmer inviteret til at mødes for at udveksle tanker, ønsker og idéer samt inspirere hinanden til at sprede det gode budskab om at skabe en bedre verden med mindre CO2 for de næste generationer.

Medlemmerne fik en hurtig guide i hvordan alle medlemmer selv kan både se og dele idéer på www.co2klubben.dk.

Deltagerne kom fra både kultur-, uddannelses- og erhvervsliv og den bredde gav hurtigt luft under idéerne.

Dennis Vibjerg, områdedirektør i Sydbank er begejstret for CO2-klubben: “Vi kan måske ikke ændre hele verden, men bare det, at vi gør noget, gør en forskel. Se det som en snebold. Den er blevet skabt og vokset på bare én måned. Nu handler det om at få flere til at skubbe, få den gjort større og få skabt en reel bevægelse. Det flytter noget og så skal vi ikke begrænses af konkrete tal, resultater og økonomi i starten. Lad os sætte det til side. Vi skal ikke være nervøse for at starte for småt. Vi skal være langt mere nervøse for ikke at starte.”

Dennis Vibjerg, områdedirektør, Sydbank

Deltagerne udviklede idéer sammen og der blev fremsat et ønske om at ideer og løsninger bliver monitoreret, således at andre kan se hvilke ideer der fungerer – og hvilke der eventuelt ikke gør, samt hvilken forskel en løsning gør og hvor meget CO2 den faktisk sparer. Der var også forslag om at virksomhederne i Kolding står sammen og fortæller hvilke underleverandører, der bruges til en given løsning, således at alle kan gøre brug af de specialister som er på et område. Der var ønske om beskrivelse af principper for at gøre virksomheder mere klimavenlige, en LinkedIn-gruppe, en projektbørs mellem studerende og virksomheder og endelig ønskede medlemmerne at få et lettere overblik over hvilke udfordringer de andre står med samt hvad hver især specifikt kan bidrage med, og på den måde få mest muligt ud af hinanden i CO2-klubben.

Bogen “The 100% Solution” blev delt ud til deltagerne og CO2-klubben har allerede booket forfatteren Solomon Goldstein-Rose til et oplæg, som Syddansk Universitet har sagt ja til at være værter for. Det bliver afholdt i løbet af efteråret.

Mødet blev rundet af med fællesspisning til lyden af rislende vand fra fødselaren i baggrunden og fortsat udveksling af erfaringer og idéer inden Søren fra Harteværket gav en guidet tur på stedet som i 1920 forsynede hele Kolding med strøm.