Erstatte eksisterende plastikservice med nye og bæredygtige produkter

Hvad går løsningen ud på?

Erstatte eksisterende plastikservice med nye og bæredygtige produkter med det formål at gøre en ekstra indsats for miljøet uden at gå på kompromis med kvalitet. Sydbanks er derfor blevet udskiftet med nyt og 100% komposterbare produkter.

Hvordan ved I at løsningen virker?

Sydbank havde et årligt forbrug af hele 2 tons plastikservice i form af kopper, tallerkener og bestik. Det er slut nu. Det nye komposterbare engangsservice, som ligger i den bedste ende af de miljøvenlige engangsprodukter, er med til at reducere bankens klimabelastning.

Hvordan er det nemt for andre at kopiere jeres løsning?

Det er ikke omkostningsfrit at skifte plastikken ud med miljøvenlige produkter, men på sigt er det den bedste løsning og bestemt omkostningen værd. Det kan være en videnskab at vurdere den samlede CO2 belastning i et produkts samlede “livsforløb”. Det rigtige valg i dag er muligvis ikke det rigtige og mest bæredygtige valg i morgen, men det er bedre at tage stilling og gøre noget end at lade tingene stå til. Vi valgte i Sydbank kaffekoppen fra Abena Gastro Line, Dandelian og drikkeglas PLA ‘Komposterbar fra Abena’ men teknologien går hurtigt og produkterne evalueres løbende.

Dennis Vibjerg, områdedirektør, Sydbank