Intelligent overvågning af forbrug med indbygget advarsel

Hvad går løsningen ud på?

Intelligent overvågning af el-, vand- og varmeforbruget inklusive indbygget advarsel såfremt faktisk forbrug afviger fra forventet forbrug. Tilmed ned på timebasis. Det giver mulighed for at agere hurtigt og målrettet samt at sammenligne forbruget mellem bygninger/enheder i takt med implementeringen gennemføres bredt i organisationen.

Hvordan ved I at løsningen virker?


Vi kan tydeligt se hvorvidt forbruget af eks. KWH timer udvikler sig fra år til år, måned for måned, time for time. Vi har data på forbruget siden indflytningen i vores nye domicil i Kolding og det viser et forbruget ligger relativ fladt, hvilket er tilfredsstillende i lyset af yderligere 25 arbejdsstationer er blevet etableret i 2019 og tilmed har uddannelseslokalerne haft 22% stigning i kursusaktiviteten fra 2.200 kursister i 2019 mod 1.800 kursister i 2018. Anvendelsen af bygningens faciliteter til arrangementer er også steget betydeligt i 2019 mod 2018.
Seneste konkrete besparelse var 30.000 L vand efter ‘Advarsel’ om unormal højt vandforbrug. Det viste sig at være et relativt ubenyttet toilet, der alene på baggrund af ‘Advarsel’ blev udbedret en fredag eftermiddag og afbød et løbende toilet i en hel weekend.

Hvordan er det nemt for andre at kopiere jeres løsning?

Sydbank har valgt løsningen Keep Focus (www.keepfocus.dk). En løsning der blev valgt ved indflytningen i maj 2018 og som fortsat fungerer upåklageligt. En løsning der vil blive endnu bedre i takt med historiske data opbygges og brugen af bygningen finder sit mere konstante niveau, der gør sammenligningen lettere.

Dennis Vibjerg, områdedirektør, Sydbank