CO2 klubben vil femdoble virksomheders klimaindsats og gøre Kolding mere klimavenlig

Erhvervsgruppen Kolding etablerer nu en CO2 klub, så byens virksomheder kan femdoble deres klimaindsats.

“Kontanter kan gennemføre idéer, men det kan kontakter og kreativitet også. Kolding var den første Unesco Creative City i Danmark og Erhvervsgruppen Kolding vil gerne accelere kreativiteten i byen. Vi er et netværk bestående af 40 virksomheder, som i en årrække har arbejdet godt sammen med byens kulturaktører og uddannelsesinstitutioner og derudover så har vi et meget stort netværk blandt byens erhvervsledere. Det vil vi bruge, når vi deler løsninger, der gør Kolding mere klimavenlig. Vores virksomheder har allerede gang i klimavenlige løsninger og dem vil vi have andre virksomheder til at kopiere,” fortæller formanden for Erhvervsgruppen Kolding, Henrik Paulsen, statsautoriseret revisor og partner i BDO.

Det er gratis for medlemmer af Erhvervsgruppen Kolding at deltage. Andre tilbydes et årligt medlemskab for kr. 10.000. 

Som medlem af CO2 klubben får man hjælp til at udarbejde en kort beskrivelse af virksomhedens klimavenlige løsning. Den offentliggøres på en hjemmeside, hvor man både kan læse om løsningen og følge med i hvor mange, der har kopieret den.

“Fordelene for virksomhederne er store. De får nemt og hurtig adgang til klimavenlige løsninger, de selv kan bruge. De øger deres fokus på de klimavenlige løsninger, som kunderne i stigende grad efterspørger. De får synliggjort deres egen indsats og øger ovenikøbet deres status, når deres løsninger kopieres. Perspektivet er nemlig stort. Hvis to virksomheder deltager i CO2 klubben og får fem andre til at kopiere sig, så har vi fået ti virksomheder mere til at gøre Kolding mere klimavenlig. Hvis ti virksomheder deltager i CO2 klubben og får fem andre til at kopiere sig, så har vi fået halvtreds virksomheder mere til at gøre Kolding mere klimavenlig. Hvis fyrre virksomheder deltager får vi to hundrede virksomheder til at gøre Kolding mere klimavenlig,” afslutter Henrik Paulsen.

CO2 klubben går i gang i løbet af maj måned.